Voor je gaat bestellen

Gepubliceerd op 12 juni 2024 om 09:49

het berekenen van de hoeveelheid palen en hekwerk

Voordat je de bestelling plaatst, is het belangrijk om goed uit te rekenen hoeveel meter hekwerk en aantal palen er nodig zijn. Meet het totale aantal meter waar het hekwerk komt te staan en doe daar een 2 meter bij, zodat je zeker weet dat je genoeg hekwerk hebt. Voorbeeld: je meet totaal 18 meter schapen hekwerk, plus 2 meter extra is 20 meter. Dan weet je zeker dat je aan 20 meter hekwerk (4 rollen van 500cm lang) voldoende hebt. Voor het berekenen van het aantal palen, houden wij altijd een tussenruimte van 1,5 meter tussen de palen aan. Op deze manier weet je dat de hekken goed blijven staan. De berekening die wij standaard aanhouden is; totaal aantal meters hekwerk / 1,5 m = aantal palen + 2 palen (begin en eind punt). Met deze berekening heb je altijd voldoende palen om het hekwerk stevig te plaatsen.

het kopen van de juiste materialen voor het schapenhek

Houd er rekening mee dat je bij het plaatsen van een schapenhek, direct ook alle benodigdheden bestelt, zoals de juiste gereedschappen en montagemiddelen. Het gereedschap dat gebruikt wordt bij de installatie van het hek bestaat uit:

 • Grondboor

 • Accuboor

 • Schop

 • draadkniptang

 • Hamer

 • Paalhamer

Daarnaast heb je onderstaande materialen nodig voor het bevestigen van de hekken:

 • Rollen met voldoende schapenhekken

 • Palen

 • Draadkrammen of schroeven

 • Koord/plank

De voorbereiding van de plaatsing van het hek

Nu gaan we beginnen aan het echte werk, het plaatsen van het hek. Het schapenhek heeft geen voor- of achterkant, maar wel een boven- en onderkant. De (stompe) punten van het hekwerk horen in principe aan de bovenkant en de platte kant aan de onderkant.

De montage van het schapenhek

Alles ligt klaar en het hekwerk kan geplaatst worden. Zorg dat je eerst een aantal palen in de grond plaatst, voordat je het hekwerk gaat bevestigen. Onze hekwerken zitten op een rol van 5 meter, daarom is het verstandig 4 à 5 palen te plaatsen en daar dan hekwerk tegenaan te monteren. Het is ook mogelijk om verschillende rollen aan elkaar te bevestigen, hiervoor kun je de onderstaande stappen volgen:

 1. Draai het ijzerdraad van eind/begin aan elkaar
 2. Plaats de eerste lat van het nieuwe hekwerk tegen de vorige rol 
 3. Draai het ijzerdraad weer dicht
 4. bij onze rollen is er op beide kanten altijd draad over voor het koppelen van de rol makkelijker te maken 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.